– aldri tidligere har våre kunders data vært bedre overvåket enn det de er i dag.

Odd Erik Rossevatn er ProFundos driftsansvarlige og forteller at fokus og verktøy er betydelig forsterket på få år. Driftssikkerhet handler både om å sørge for at den daglige drift går uten større problemer – og sikre at ikke data kommer på avveier.

Vi kjører automatiske tester – og dersom vi oppdager at noe for eksempel går tregt går vi inn for å finne årsaken – og fikser. Gjerne før kunden selv har oppdaget problemet. Nettopp dette arbeidet gir litt ekstra motivasjon for IT-teamet forteller Odd Erik.

Utfordringene har vært mange for IT-teamet de siste årene. Utvikling og testing av nytt CRM system og vært både moro og krevende. Dette ble gjort samtidig som den daglige drift av Tindra skulle gjøres. Nå er alle ProFundos kunder overført til det nye skybaserte CRM systemet ProFundo CRM og Tindras dager er talte.

Men i tillegg til denne nyutviklingen ble også databaseserverne byttet ut i fjor. ProFundo sine Oracle-databaser med tilhørende systemer og maskiner måtte byttes ut.

Vi trengte en ny Oracle-partner som kunne levere en løsning som var skalerbar og som vi kunne vokse med de neste fem årene. Valget falt på Sysco.

– Nå har vi fått oppgradert våre Oracle-databaser, overført gammel maskinvare og programvare til en ny, konsolidert og optimalisert Oracle Database Appliance X7-2 løsning. Den ivaretar samtidig backup og rask gjenoppretting etter eventuelle katastrofer. Det gir ekstra trygghet for våre organisasjoner. Jobbene gjøres også raskere med den nye serveren – dette er kanskje en usynlig detalj for de fleste, men viktig forteller Odd Erik.

Veien videre er spennende. Mye er nå på plass og arbeidet med å videreutvikle og forbedre systemet er allerede i gang. Det jobbes nå med en norsk standard for fundraising der ProFundo tok initiativ med støtte fra Innovasjon Norge. Også her blir det nye utfordringer for IT-teamet.

Fundraisingområdet er i stadig utvikling og da må CRM-systemene også være det. Integrasjoner, nye betalingsløsninger og analyse muligheter – ProFundo ønsker å være en samarbeidspartner med de beste løsningene for organisasjons Norge. Det krever sitt IT-team.

Odd Erik Rossevatn – driftsansvarlig i ProFundo

Jeg ønsker mer informasjon

Andre produkter

Les blogg av: Frank Vikingstad, VP International i SYSCO

ProFundo hjelper frivillige organisasjoner med å samle inn penger og holde styr på medlemmene. SYSCO hjelper ProFundo med teknologien som gjør det mulig. Les mer >>

Norsk standard for fundraising

Bransjen har i flere år diskutert muligheten til å etablere en felles standard for fundraising performance. Flere initiativ har vært oppe. I 2020 fikk Profundo støtte av Innovasjon Norge til å utvikle en slik standard. Målet er at organisasjoner skal kunne måle egne prestasjoner og sammenligne mot andre.

Les mer >>