Vi har gleden av å ønske Yngve Aasen Davidsen velkommen som ny daglig leder hos ProFundo. Han starter 1. august, og Svein Åge Johanson står i stillingen frem til Yngve tar over.  Yngve har en allsidig og bred erfaring som vil komme til nytte for ProFundo, og vi er svært fornøyde med å ha fått han med oss på laget.

Bilde Yngve Davidsen

Yngve er utdannet siviløkonom fra Universitetet i Agder og har tatt en etterutdanning inne HR på Handelshøyskolen BI. Han har bakgrunn som økonomisjef i to offentlige virksomheter i Oslo, organisasjonssjef i Institutt for samfunnsforskning (ISF) og lang erfaring som konsulent i Deloitte.

Han har nylig tatt med seg familien fra Oslo til Kristiansand og starter hos ProFundo i august. Yngve er en familiefar og sammen med sin kone har de fire barn. Opprinnelig er han fra Lund i Kristiansand.

Hva gjorde at du ønsket å jobbe i ProFundo?

– ProFundo har et samfunnsoppdrag som engasjerer meg veldig. Oppdraget om å hjelpe viktige organisasjoner, med gode verktøy og inspirerende rådgivning slik at de lettere kan realisere sine målsettinger syntes jeg er utrolig spennende og motiverer meg veldig. Det er en jobb med en ekstra nyanse, hvor vår styrke som leverandør direkte kan bedre rammevilkårene for både eksisterende og nye kunder.

Med min konsulentbakgrunn syntes jeg det er spesielt spennende at ProFundo er så nært på kundene, også i rådgivning. Dette er noe jeg kan relatere meg sterkt til fra tidligere arbeidserfaringer. ProFundo viser at de har eierskap til leveransene sine og til virksomhetens egenart, det er viktig for meg og veldig bra.

ProFundo har et samfunnsoppdrag som engasjerer meg veldig. Oppdraget om å hjelpe viktige organisasjoner, med gode verktøy og inspirerende rådgivning slik at de lettere kan realisere sine målsettinger.

Yngve Davidsen

Daglig leder, ProFundo

 

Hva kan du bidra med som daglig leder?

– Først må jeg si at jeg, gjennom rekrutteringsprosessen, har snakket med flere som kjenner ProFundo godt, og mitt inntrykk er at ProFundo i dag er en veletablert virksomhet, men en stab som hver dag gjør sitt beste for kundene. I tillegg har de utviklet et imponerende godt CRM-system som løser mange av kundenes utfordringer. Det er et veldig godt utgangspunkt for veien videre. Men når det er sagt har jeg har jobbet veldig mye med hvordan virksomheters organisering og arbeidsprosesser påvirker arbeidet, hvordan man for eksempel bruker ulike IT-systemer for å effektivisere og forbered arbeidet og datakvaliteten, og ikke minst hvordan kultur, engasjement og motivasjon påvirker en arbeidsplass.

Jeg håper at jeg med mine erfaringer og verktøy kan hjelpe ProFundo til å bli enda mer robust og profesjonell virksomhet, slik at vi i årene som kommer står enda bedre rustet i møte med fremtidens utfordringer både i Norge og forhåpentligvis også i andre nordiske land.

Videre vil jeg fokusere på at våre systemer skal være enkle og brukervennlige og jeg ønsker at vi i langt større grad skal praktisere brukermedvirkning for å utvikle brukervennlige løsninger. Dersom våre systemer skal være enkle å intuitive, må vi involvere kundene våre.

Har du en funfact om deg selv?

Med fire gutter hvor den eldste går i første klasse er livet generelt spennende om dagen, sier Yngve. Men det er spesielt en historie som utmerker seg når vi spør han om han kan fortelle oss en funfact om seg selv.

– Da min storebror giftet seg var jeg den utnevnte sjåføren som skulle kjøre selve brudeparet fra kirken etter vielsen. Jeg kjørte pent og stemningen var god. Det jeg imidlertid ikke oppdaget var at det var 30 sone der vi kjørte, og denne dagen var det politikontroll.

Min onkel nevnte dette selvfølgelig i talen på bryllupsfesten og det endte opp med kronerulling på boten jeg hadde fått. Det morsomme var at jeg endte med å gå i pluss etter denne kvelden, da kronerullingen oversteg botens beløp – så folkeinnsamling er jeg veldig for.

Svein Åge Johanson har vært daglig leder i 10 år, og jobbet med utvikling av ProFundo siden oppstarten i 2001. Han er klar for å gi roret videre og ønsker en ny leder velkommen. Svein Åge går over i en nyopprettet stilling med fokus på strategisk kundeutvikling.

Foto: Tidligere daglig leder Svein Åge Johanson og ny daglig leder Yngve Davidsen.