Årsaker og mennesker fascinerer henne, men på hjemmebane er det matlaging og rengjøring som rår. I sommer presenterer hun rykende fersk forskning ved årets Fundraising Skillshare! Les videre for å bli litt bedre kjent med henne og det siste innen forskning på fundraising.


Fascinert av mennesker og kjærlighet
-intervju av Jen Shang ved Ingunn Østby
Hva er det du forsker på nå?

Filantropisk psykologi, forteller hun. Det handler om hvordan få giveren til å sitte igjen med en bedre følelse når han/hun gir en gave til veldedige organisasjoner. Og om hvordan få fundraisere til å føle seg bedre av å samle inn penger til veldedige formål.

Hvorfor akkurat dette fagfeltet?

Jeg er nok født nysgjerrig når det gjelder mellommenneskelige forhold. Så snublet jeg tilfeldigvis over fundraising og psykologi. Og nå bruker jeg filantropisk psykologi til å bedre forstå hvordan samle inn og å gi penger. For meg henger dette direkte sammen med nestekjærlighet og vilje til å bry seg om medmennesker.
Ny forskning

Vi spurte Jen om hun ville dele funn fra forskningen hun nå jobber med. (Obs! Spoiler-alert til årets Fundraising Skillshare!), og hun forteller om funn som viser at innsamlede gavekroner kan økes med opp til 10 % og at testamentariske gaver gjerne kan dobles dersom mennesker virkelig opplever og føler at det gjør godt for dem selv å gi en gave.

Hva vil du presentere for oss på årets Fundraising Skillshare?

Den nyeste forskningen vår fokuserer på hvordan fundraisere av og til må ta vanskelige etiske valg, hvordan slike beslutninger får dem til å føle seg og hvordan det å ta disse beslutningene sammen med ledelsen, ofte gir bedre løsninger. Ved dette siste tas ikke bare de riktige beslutningene, men opplevelsen er også bedre når man treffer beslutninger som et team.

Hva fascinerer deg mest ved forskning på fundraising?

Å avdekke de ulike måter mennesker ønsker å bry seg på og likedan hva det skaper av følelser og selvfølelse dersom man vet man har gjort det rette. Kartleggingen overrasker meg stadig vekk.

 
Fundraising Skillshare 2016

Hva ser du mest fram til på årets Fundraising Skillshare?

Å bli kjent med norske fundraisere og forstå hvordan filantropisk psykologi kan hjelpe dem, avslutter hun muntert.

 

Har du meldt deg på Fundraising Skillshare 2016?

Meld deg på her og hør Jen Shang presentere mer om dette i Kristiansand 2-3. juni

 

 

130408 Shang_Jen_L
Noen trivielle fakta om Jen Shang:
 

 

 

 

 

 

 

Hobbyer:
Jeg elsker å lage Sunday Roast! (red.anm. tradisjonelt britisk søndagsmåltid av stekt kjøtt med tilbehør). Så elsker jeg å vaske huset og ta spaserturer langs kysten. Ja, det høres skikkelig sært ut, men rengjøring er faktisk en av mine hobbyer!

Den perfekte dagen:
Krype ned i sofaen, stirre på åndsfattige TV-program og gjøre absolutt ingenting.

Favorittinspirator:
Adrian Sargeant. Ja, jeg vet at det høres ekstremt egoistisk ut og rart, men han er det. Jeg giftet meg med min mest inspirerende favorittperson – og jeg syns at jeg fortsatt gjorde et godt valg.
 
Favorittmåltid:
Ultra Spicy King Prawn (red.anm. matrett med reker).
 
Motto:
I can only do what I can do.