Mange organisasjoner jobber med kriser og akutte saker hvor det handler om å få ut hjelp eller sette i gang handling kjapt. Her er SMS et fantastisk verktøy!


Kirkens Bymisjon grep dagen og nå-situasjonen – og handlet NÅ! Her kan vi lære mye. Mange organisasjoner jobber med kriser og akutte saker hvor det handler om å få ut hjelp eller sette i gang handling kjapt. Dessverre somler noen organisasjoner bort mulighetene…

De fleste av oss husker kuldeperioden tidlig i mars. Noen av oss med gru! Mange frøs og lengtet mot varmere dager med mindre vinter. Kirkens Bymisjon opprettet kodeordet KULDE, og sendte SMS til gode støttespillere som tidligere hadde gitt via andre kodeord.

Budskapet satte fokus på en ekstra krevende situasjon for mange i sprengkulda, med oppfordring om å sende KULDE (200 kr) til 2490 som bidrag til å invitere inn i varmen, en seng å sove i og et varmt måltid. Den umiddelbare responsen var overveldende! På en kveld genererte initiativet sju-sifrede gavekrone-beløp! En oppfølgings-SMS gikk ut til en mer perifer givergruppe. Responsen var da naturligvis lavere, men allikevel ble det altså på en ‘kaste-seg-rundt kampanje’ generert store gavesummer på det nye kodeordet – på få dager. Imponerende!

Noen ganger handler det om å handle raskt – både for dem som trenger hjelp og for dem som vil hjelpe. For slike kampanjer er SMS et genialt verktøy.

Fantastisk av Kirkens Bymisjon å legge til rette på denne måten – både for mottakerne som trengte litt ekstra varme og for givere som ønsket å bry seg. Kulden kjente vi alle på, men dette varmet…

Ta kontakt her dersom du ønsker en uforpliktende samtale om våre SMS-gave-løsninger.